* Netwerk ondernemende vrouwen oosterhout en omgeving

Agenda 2022 en 2023

Eindejaarsdiner – met alle leden, voor alle leden | do 14 dec ’23 - 14 december 2023

Over 2 weken

Traditiegetrouw sluiten we ons jaar op een fijne manier gezamenlijk af met alle leden.
In 2023 hebben we elkaar bij diverse gelegenheden gezien, gesproken en elkaar leren kennen als ondernemer én als mens.
We hebben elkaar vragen kunnen stellen, om hulp kunnen vragen, geïnspireerd kunnen raken door elkaars verhalen, plezier kunnen beleven aan voorstellingen, aan elkaar en wijn geproefd.
We hebben geleerd over de broodnodige digitale beveiliging van ons bedrijf en natuurlijk over hoe duurzaamheid in ons bedrijf te integreren. Anno '23 een belangrijke zaak voor iedereen.

Deze avond blikken we terug op 2023 met elkaar. De exacte locatie en de inhoud van de avond blijft nog even een verrassing.
Ook een eventuele dresscode (leuk! denk je nog even terug aan Prinsessenavond-event op 19 sept '22) blijft nog even geheim.

Laat je verrassen en geniet van een compleet verzorgde avond op een mooie locatie, zoals we andere jaren ook succesvol hebben gedaan!

Afmelden

Meld je 48 uur voor een bijeenkomst af wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn (tenzij anders vermeld in de uitnodiging).
Afmelden is tot dat moment kosteloos.
Meld je je later af, worden de kosten voor deelname in rekening gebracht met een minimum van €10,-. Dat geldt óók wanneer de avond kosteloos voor leden en/of introducees is aangeboden.

De data van de bijeenkomsten in 2023:
Eerdere verslagen:

Selecteer op jaar:

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017
Ieder einde is een nieuw begin, bedankt Ingrid de Groot, welkom Janny Vos

18/12/2019

Het einde van dit jaar betekent ook het einde van het voorzitterschap van Ingrid de Groot.
Namens alle leden bedankt Ingrid, we hebben jou als een erg plezierige voorzitter ervaren en wat bijzonder dat je dit hebt willen doen, naast je toch al zo drukke zakelijke agenda.
En nu mag je, zoals je zelf, “weer gewoon aanschuiven voor de gezelligheid”.
Onze penningmeester was afwezig, beterschap Juliette!

De leden van NOVOO hebben de nieuwe voorzitter gekozen, Janny Vos, die deze avond met een leuke speech is gestart. We zullen ongetwijfeld nog veel horen van het bestuur en de agenda voor het komende jaar. De eerste bijeenkomst, Februari 2020, start spectaculair met Joseph Oubelkas, maar daarover in januari meer!

Het diner bij de Vrijheid aan de Heuvel in Oosterhout was heerlijk en vooral erg gezellig. Deze avond hebben weer veel interessante gesprekken plaatsgevonden.
We kijken nu al uit naar 4 februari!

een bijzonder geslaagde Talent ontmoet Talent avond

25/10/2019

Laten we beginnen om Carla van Vliet en Gerrianne Boeren te bedanken voor de geweldige organisatie en grenzeloze inzet waardoor dit eerste evenement een GROOT succes is geworden!
En de andere leden van de commissie voor hun bijdrage.

Donderdagavond 24 oktober heeft NOVOO meer dan 150 ondernemende vrouwen ontvangen in De Pannehoef in Oosterhout voor het eerste NOVOO-event ‘ TALENT ONTMOET TALENT’. Een succesvolle, energieke en verbindende avond met inspirerende sprekers, enthousiaste deelnemers en een trotse organisatie.

Groot en klein talent, al jaren talentvol bezig en talent dat aan het begin van een mooie carrière staat. Onder begeleiding van Helmi Huijbregts bracht ieder talent haar eigen unieke verhaal en inspireerde daarmee de deelnemers. Annemarie Jorritsma beet het spits af en vertelde hoe haar carrière in de politieke wereld en in de jaren daarna zich heeft ontwikkeld.  Naar vrouwelijk talent moet je altijd op zoek,  en vrouwen moeten meer durven, zegt Annemarie Jorritsma. Daarna introduceerde Helmi 3 talenten uit de regio die in een PEP-talk de deelnemers prikkelden en inspireerden.

Ester Vlielander vertelde in een PEPtalk hoe het is om je vrouw(tje) te staan in een echte mannenwereld en hoe je carrière maakt tussen al die mannen. Want als vrouwelijk ingenieur  bij Arcadis, in een wereld van wetenschap en techniek biedt zij unieke toegevoegde waarde. Ilse Openneer is adjunct hoofredacteur bij het RTL Nieuws. Dagelijks is zij bezig met de ontwikkeling van de talenten bij de medewerkers en stagiairs om de verandering van tv naar online vorm te kunnen geven, met tips die cruciaal kunnen zijn voor elke organisatie. Naast de talentontwikkeling in haar team, gaf zij de deelnemers inzicht in hoe zij zelf haar talent blijft ontplooien. Tot slot bracht Heiske Nonnekes de zaal in beweging en vertelde als trendwatcher over industriële en maatschappelijke trends, de noodzaak voor ons allemaal om ons gedrag en vooral onze denkwijze te veranderen. En om de droom van een veilige wereld voor de kinderen van de kinderen van onze kinderen te realiseren.

Het is mooi om te zien hoe alle vormen van talent de aanwezige ondernemende vrouwen inspireerde. Het zorgde voor inzicht en deed je beseffen dat je zelf aan het roer staat van ontwikkeling van jouw talenten. NOVOO vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk vrouwen de kans krijgen hun talent te ontdekken en ontwikkelen. De organisatie van Talent ontmoet Talent heeft Vereniging Vrouwen voor Elkaar uit Oosterhout een cheque van €1.123,- kunnen geven als bijdrage aan het ontwikkelen van deze talenten. Onderdeel hiervan is een fietsplan , zodat meer vrouwen kunnen leren fietsen, zegt Elma Stel van de vereniging.

Vanuit Centrum voor de kunsten H19, heeft Eva Korse met spetterend slagwerk de avond geopend , Janouk Heidema met haar cello en Carina Backhuijs op haar harp hebben een intermezzo verzorgd, ook dank daarvoor. Merel van de Keer stimuleert in haar eigen gitaarschool nieuwe talenten en bracht met haar zang en gitaar een fantastisch oud blues-nummer.

De Gouden Ton en de Smaakspecialist  hebben ons diverse nieuwe smaken laten proberen, dank daarvoor. En ook is de avond goed bezocht door de pers
Na de presentaties is de avond nog ruim voortgezet met wat drankjes en de door Pooyé verzorgde hapjes, nieuwe contacten en gezellige gesprekken. Gelukkig waren veel gasten op de fiets gekomen…

Margret Tielemans heeft deze avond foto’s gemaakt, kijk hiervoor op onze facebook-pagina 

Tot een volgende keer!

Talent ontmoet talent kan niet zonder sponsoren

24/10/2019

Geen enkel evenement kan zonder sponsoren.
De organisatoren van NOVOO zijn dan ook erg blij met de bereidwilligheid en bijdrage van de leden en andere sponsoren om dit eerste evenement tot een succes te brengen.
24 oktober presenteren we de sponsoren aan de bezoekers, zoals overeengekomen.
Ook op Linkedin linken we naar de websites van de bedrijven, want de ene dienst is een wederdienst waard.

NOVOO bijeenkomst bij Natuurlijk Tomaat op de Klein Dongenseweg 81 te Dongen

10/09/2019

Op dinsdag 10 september was NOVOO , een dynamisch netwerk van en voor ondernemende vrouwen uit Oosterhout en omgeving te gast bij Natuurlijk Tomaat in Dongen.

Als we het dan toch over ondernemende en inspirerende vrouwen hebben hadden de NOVOO dames deze avond wel een heel mooi voorbeeld.

Nadat voorzitter Ingrid de Groot iedereen welkom geheten had mocht Henriëtte van den Hoek haar verhaal vertellen. Samen met haar man Alfons namen zij in 2000 de tomatenkwekerij ALDO BV van de ouders van Alfons over.

Na vele ups en downs zijn zij in 2015 gestart met het biologisch telen van diverse groenten. In de kassen worden nu op biologische wijzen diverse soorten tomaten, komkommers en paprika’s gekweekt door mensen die met passie werken aan natuurlijke producten. Maar het bleef niet alleen bij telen, van de eigen  tomaten maken zij sauzen voor de soep en voor de pasta en ook tomatenjam en chutney. In samenwerking met De Laarhoeve wordt de tomatenketchup en de tomaatjes op zoetzuur (MarieJetjes) gemaakt. De verse en houdbare producten verkopen zij in hun biologische boerderij winkel en in boerderijwinkeltjes in de nabij omtrek.

Daarnaast zijn er een tal van activiteiten op hun bedrijf mogelijk: rondleidingen voor volwassenen, maar ook voor kinderen van de lagere school (via Klasseboeren). Het volgen van workshops in de kaskeuken, waarbij de beleving van de groei en het oogsten van verse producten voorop staat. Het is ook mogelijk midden in de kas te vergaderen.

De NOVOO dames kregen een rondleiding op het bedrijf en konden ze de heerlijke producten in de biologische boerderij winkel kopen. Hierna konden ze genieten van een heerlijke proeverij met een drankje in de ontvangstruimte. Met dank aan Henriëtte die ook een geweldige gastvrouw bleek te zijn, ze is van harte welkom als NOVOO lid.

Een heerlijke avond nij Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy

18/06/2019

Het hele jaar genieten van asperges, wijn en het mooie leven! In een landelijke omgeving, even buiten Etten-Leur staat wijn- en aspergeboerderij De Santspuy van de familie Sweep. Hier draait alles om de mooie dingen van het leven. Verse kwaliteitsproducten, gezond en lekker eten. Op dinsdagavond 18 juni waren de NOVOO-dames te gast op deze mooie locatie om dit moois te ervaren en meemaken hoe de druiven aan de planten groeien en hoe de asperges gestoken worden. Met een kop thee of koffie met een heerlijke gebakken cake werden de dames ontvangen door Gilbert Sweep, eigenaar van Wijn- en Aspergeboerderij De Santspuy. Hierna startte de rondleiding naar de wijngaard en de asperge velden. Gilbert vertelde de 24 dames hoe de druiven aan de planten groeien om daarna heerlijke wijn van te kunnen maken. Met veel enthousiasme vertelde Gilbert het ontstaan van zijn bedrijf met diverse familie anekdotes. Een gedreven man die de dames ook liet zien hoe de asperges gestoken worden. Na deze rondleiding konden de dames aanschuiven aan een lange tafel waar ze van een heerlijk maal met asperges konden gaan genieten met volop water en wijn van de boerderij. Ingrid de Groot, voorzitter van NOVOO had nog wat mededelingen met als een van de belangrijkste de nieuwe website. Aan- en afmelden voortaan via de website www.novoo.nl Carla van Vliet van Lodewijck Slapen & Tafel mocht het programma van 24 oktober meedelen. Save this date! NOVOO organiseert ism Oosterhoutse organisaties een bijzondere bijeenkomst voor ladies only. Meer informatie volgt!! NOVOO kijkt weer terug op een geslaagde netwerkbijeenkomst.

Duurzame inzetbaarheid en rondleiding Matricaria

18/04/2019

Een gezellige ontvangst met een heerlijk gebakje bij Matricaria voor de leden en 4 introducees.
Mariette van der Keer heeft in een interactieve presentatie uitleg gegeven over nut en noodzaak van anders kijken naar inzetbaarheid van mensen. Want de wensen van de werknemers en werkgevers veranderen. De nadruk ligt vooral op samen dingen bereiken. Even de benen strekken in een interessante rondleiding door van de kraamkamer tot de bossen in de koelcel, gereed voor transport.
Na het tweede deel van Mariette’s presentatie hebben we een preview gekregen van de nieuwe website en die is enthousiast ontvangen. Binnenkort neemt deze de plaats in van de huidige website. De puntjes op de i volgen nog, en daar hebben Martine en Marleen nog wel de informatie (en een paar nieuwe foto’s ) van de leden voor nodig.
Het verzoek van van het bestuur om ook Facebook en Linkedin van NOVOO eens te bekijken, hierdoor krijgt NOVOO een reder platform in de huidige media

NOVOO-AVOND BIJ MAX PREVENT mmv Dongen & Partners en Fifth advocatuur

13/02/2019

Een 18-tal NOVOO-leden en een introduceé werden welkom geheten door Ingrid de Groot, voorzitster van NOVOO.
Na enkele mededelingen kreeg Patrick de Wit, eigenaar van Max Prevent, waar we allen te gast waren, het woord. Max Prevent is specialist in bedrijfsveiligheid en in staat voor nagenoeg elke branche een passend plan te maken op het gebied van bedrijfsveiligheid, arbo-organisatie en personeelsbeleid.
Hierna volgde een presentatie door Alexander van Dongen, eigenaar van Van Dongen & Partners. Alexander is sinds 2006 gerechtsdeurwaarder in Oosterhout en vertelde over incasso in het algemeen en SVI, sociaal verantwoord incasseren.
Na een kleine pauze mocht Babette van Melsen het woord nemen. Babette is bedrijfsjurist arbeidsrecht en werkzaam bij Fifth advocatuur. Zij sprak over de rol van de preventiemedewerker.
Een avond met drie hele verschillende onderwerpen waarmee de leden in de praktijk niet direct mee te maken hebben maar waarbij het altijd goed is om te horen hoe het zit!

Met een heerlijke veilige borrel zonder alcohol was dat de afsluiting van deze NOVOO-bijeenkomst.