* Netwerk ondernemende vrouwen oosterhout en omgeving

Agenda 2022 en 2023

Eindejaarsdiner – met alle leden, voor alle leden | do 14 dec ’23 - 14 december 2023

Over 2 weken

Traditiegetrouw sluiten we ons jaar op een fijne manier gezamenlijk af met alle leden.
In 2023 hebben we elkaar bij diverse gelegenheden gezien, gesproken en elkaar leren kennen als ondernemer én als mens.
We hebben elkaar vragen kunnen stellen, om hulp kunnen vragen, geïnspireerd kunnen raken door elkaars verhalen, plezier kunnen beleven aan voorstellingen, aan elkaar en wijn geproefd.
We hebben geleerd over de broodnodige digitale beveiliging van ons bedrijf en natuurlijk over hoe duurzaamheid in ons bedrijf te integreren. Anno '23 een belangrijke zaak voor iedereen.

Deze avond blikken we terug op 2023 met elkaar. De exacte locatie en de inhoud van de avond blijft nog even een verrassing.
Ook een eventuele dresscode (leuk! denk je nog even terug aan Prinsessenavond-event op 19 sept '22) blijft nog even geheim.

Laat je verrassen en geniet van een compleet verzorgde avond op een mooie locatie, zoals we andere jaren ook succesvol hebben gedaan!

Afmelden

Meld je 48 uur voor een bijeenkomst af wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn (tenzij anders vermeld in de uitnodiging).
Afmelden is tot dat moment kosteloos.
Meld je je later af, worden de kosten voor deelname in rekening gebracht met een minimum van €10,-. Dat geldt óók wanneer de avond kosteloos voor leden en/of introducees is aangeboden.

De data van de bijeenkomsten in 2023:
Eerdere verslagen:

Selecteer op jaar:

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017
EINDEJAARSBIJEENKOMST 13 DECEMBER 2018

13/12/2018

In de bijzonder sfeervolle “Onze Kerk” in Hooge Zwaluwe hadden de Novoo-dames dit jaar de Eindejaarsbijeenkomst.
Een betere, nieuwe bestemming dan deze, kan een in onbruik geraakte kerk niet krijgen.
De roomse elementen, van orgel en preekstoel tot glas-in-loodramen en altaar-keukenwerkblad zijn prachtig bewaard gebleven en alom aanwezig.
Met ruim 20 Novoo-dames hebben we genoten van het heerlijke driegangen-diner, van de goede gesprekken met elkaar en van de enthousiaste uitleg en rondleiding door eigenaresse Dieuwke.
Een waardige afsluiting van dit Novoo-jaar.

Leren over Leer

11/11/2018

Woensdagavond 24 oktober was een 20-tal dames van NOVOO te gast bij het Oosterhoutse bedrijf Marablu/Tuttibrutti. Dit bedrijf, gerund door Mara Riviera, is gespecialiseerd in stoere leren damestassen en lifestyle-accessoires, alle gemaakt naar eigen ontwerp en in eigen atelier. Mara vertelde op zeer enthousiaste wijze alles over leer; te beginnen bij het looien van het leer tot aan het ontwerp en eindresultaat. En dat er heel veel dierlijke “leveranciers” zijn van leer was eveneens nieuw. Niet alleen is het leer afkomstig van de koe en het kalf maar ook, heel verrassend, van pijlstaartrog en zelfs van de zalm. Na dit inspirerende betoog gingen de Novoo-dames zelf aan de slag en maakten een leuke waxinelichtdecoratie van, uiteraard, prachtig leer.

Domeinnam en merkenrecht bij Penachio

06/09/2018

Donderdagavond 6 september was een interessante avond voor de vrouwen van NOVOO. Een tweetal enigszins gerelateerde onderwerpen werden aan de orde gesteld door de heren Mr. Sabin Tigu en Mr. Arnoud Martens van Ploum Rotterdam Law firm.  Gelukkig op een luchtige manier. Dus alleszins weer de moeite waard om deze avond bij te wonen.

Dat zou mooi zijn, maar de praktijk is jammer genoeg weerbarstiger.

Een Overeenkomst is er om een conflict in de toekomst te vermijden en dat is dus positief! Als we ons dan toch in Overeenkomsten  of Contracten moeten verdiepen wat zijn dan belangrijke punten:
– wat voor soorten overeenkomsten zijn er
– waarom wil je een overeenkomst
– wat zijn de risicos of welke risicos willen we juist vermijden?
– wat moet er zeker in beschreven worden en wat zeker niet?
– wie ondertekenen de Overeenkomst  bij welke rechtsvorm (Eenmanszaak, VOF, BV.)?

Domeinnaam  en trademark.  Iedereen die een eigen website heeft krijgt te maken met een domeinnaam, maar hoe zorg je nu dat deze domeinnaam geregistreerd is, cq. Beschermd en wat doe je bij fraude met een domeinnaam?

Italiaanse avond bij Lodewijk slapen en tafelen

21/06/2018

Op 21 Juni beleefden de Novoo-dames een Italiaanse avond. We waren te gast in de B&B “Lodwijck Slapen en Tafelen” te Oosterhout. Gastvrouw Carla van Vliet leidde ons rond door haar sfeervolle B&B. Jammer dat we allemaal in Oosterhout e.o. wonen anders zouden we zeker een keer komen logeren!

Na een overheerlijk Italiaans buffet nam Dorine Pennings ons virtueel mee door onbekend Italie. De Piemonte, de Amalfikust en Puglie bijvoorbeeld zijn streken waar je het echte Italie nog kunt ontdekken. Dorine is franchisenemer van touroperator Personal Touch Travel. Advies op maat en desgewenst bij u aan huis.

Het was een erg sfeervolle en smakelijk avond op deze langste dag van het jaar.

ZOO en Novoo, Samen proosten tijdens Netwerkbijeenkomst geslaagd bij Wijndomein ‘de Linie’ in Made

15/05/2018

Maar voor het proosten kregen de Novoo-leden, Zoo-leden en enkele introducees een excursie/ proeverij bij Marius van Stokkom, eigenaar van de Wijngaard ‘de Linie’ in Made. Met een heerlijke zonnetje erbij werden de 26 vrouwen van harte welkom geheten door Marthe en Marius van Stokkom. Na een uur naar Marius aandachtig geluisterd te hebben was het tijd voor de proeverij van 4 soorten wijn. Bij de laatste rode wijn werd stokbrood en stukjes kaas geserveerd om duidelijk te maken, dat je rode wijn eigenlijk nooit moet drinken zonder er iets bij te eten. De tanine wordt op deze manier gevangen door het eiwit in de kaas en het brood: de wijn wordt dan zachter.
Ook vertelde hij hoe zij de verschillende wijnen maken en tijdens de uitleg kreeg je nog een heerlijk glas wijn naar keuze. Volop vragen werden er gesteld en was er de gelegenheid deze wijnen aan te schaffen. Een mooie mix van Novoo-leden, Zoo-leden en introducees wat naar meer smaakt.

AVG bij Robbe Financiele raadgevers

11/04/2018

Op 11 April jl. organiseerde Novoo voor haar leden en overige belangstellende ondernemers een open Masterclass over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor het MKB. Deze masterclass werd gegeven door Floris Wubbena van Rijppaert-Peters Advocaten en Marleen Schenk van Chimera Projects. Robbe Financiële Raadgevers was de gastheer van deze avond en had, gastvrij als de familie Robbe is, haar bovenzaal ter beschikking gesteld. Op 25 mei wordt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen wordt door de Europese General Data Protection Regulation (GDPR), in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG genoemd. De Wet Bescherming Persoonsgegevens is al sinds mei 2016 van kracht maar vanaf mei 2018 zal er gehandhaafd worden wanneer een klacht gemeld is.

Floris Wubbena legde uit dat je elke ondernemer of organisatie die persoonsgegevens verwerkt, met deze wet te maken hebt. Met verwerken wordt bedoeld: opslaan en gebruiken. Het gaat dan niet alleen om data van klanten en patiënten, maar ook om die van medewerkers, (potentiële) opdrachtgevers en partners. Je moet actief kunnen aantonen dat je je als ondernemer aan de nieuwe privacywet houdt. Marleen Schenk gaf deze avond informatie over de praktische invulling van deze wet voor ondernemers.

Al met al was het een erg inspirerende masterclass die veel nieuwe informatie bracht en bovendien tijdens het hapje en drankje, naast de nodige verbinding ook de nodige discussie teweeg bracht.

Succesvolle offerte schrijven

12/03/2018

Op maandag 25 februari hebben ongeveer 24 vrouwen in een warme zaal bij de Oosterhoutse Golf Club mogen genieten  van een inspirerend verhaal van Natasja Hoogenboom.  Natasja is eigenaresse van SalesTAALent. Haar missie is kristalhelder: bedrijven helpen succesvoller te worden in hun offertetrajecten.  Voor ieder in de zaal herkenbaar? Je worstelt regelmatig met een offerte op je bureau. Het schrijven kost je veel tijd en je twijfelt of je het goed aanpakt. Hoe zorg je dat jouw offerte eruit springt tussen al die andere offertes? Natasja gaf een aantal zeer bruikbare tips en handvatten om ervoor te zorgen dat jouw offerte ook daadwerkelijk een opdracht wordt. Zeer leerzaam dus.

Na een dankwoord van voorzitster Ingrid de Groot mocht Natasja haar boek, aangeboden door het bestuur van NOVOO  uitdelen aan de leden en introduceés.  In haar boek Experttips voor Onweerstaanbare Offertes deelt ze graag haar jarenlange ervaring in het schrijven van succesvolle offertes.

Na deze sessie kon iedereen nog genieten van een hapje en drankje bij de Oosterhoutse Golf Club.