* Netwerk ondernemende vrouwen oosterhout en omgeving

Agenda 2022 en 2023

Eindejaarsdiner – met alle leden, voor alle leden | do 14 dec ’23 - 14 december 2023

Over 2 weken

Traditiegetrouw sluiten we ons jaar op een fijne manier gezamenlijk af met alle leden.
In 2023 hebben we elkaar bij diverse gelegenheden gezien, gesproken en elkaar leren kennen als ondernemer én als mens.
We hebben elkaar vragen kunnen stellen, om hulp kunnen vragen, geïnspireerd kunnen raken door elkaars verhalen, plezier kunnen beleven aan voorstellingen, aan elkaar en wijn geproefd.
We hebben geleerd over de broodnodige digitale beveiliging van ons bedrijf en natuurlijk over hoe duurzaamheid in ons bedrijf te integreren. Anno '23 een belangrijke zaak voor iedereen.

Deze avond blikken we terug op 2023 met elkaar. De exacte locatie en de inhoud van de avond blijft nog even een verrassing.
Ook een eventuele dresscode (leuk! denk je nog even terug aan Prinsessenavond-event op 19 sept '22) blijft nog even geheim.

Laat je verrassen en geniet van een compleet verzorgde avond op een mooie locatie, zoals we andere jaren ook succesvol hebben gedaan!

Afmelden

Meld je 48 uur voor een bijeenkomst af wanneer je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn (tenzij anders vermeld in de uitnodiging).
Afmelden is tot dat moment kosteloos.
Meld je je later af, worden de kosten voor deelname in rekening gebracht met een minimum van €10,-. Dat geldt óók wanneer de avond kosteloos voor leden en/of introducees is aangeboden.

De data van de bijeenkomsten in 2023:
Eerdere verslagen:

Selecteer op jaar:

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017
Jaarafsluiting bij La Forchetta

01/12/2017

In Italiaans restaurant La Forchetta aan de Markt in Oosterhout hebben de NOVOO-dames het jaar op een gezellige manier afgesloten.

Met in totaal 14 dames hebben we genoten van een heerlijk etentje, begeleid door al even heerlijke wijntjes. Natuurlijk een woordje van de voorzitster Ingrid de Groot die even terugblikte op het voorbije jaar. Voor Natascha Leeuwenkuijl een speciaal dankwoord en prachtig boeket. Natascha legt na 5 jaar haar taak als NOVOO-secretaris neer.  Gelukkig is er al een opvolger gevonden in de persoon van Juliette Bevelander.

Ook werden in het kort de plannen en het programma voor 2018 toegelicht.

Al met al een gezellige Sint-Kerstavond met volop gelegenheid om onderling bij te praten.

EEN AVOND MET EEN LACH EN EEN TRAAN Joyce Foundation

24/10/2017

24 Oktober waren de Novoo-dames te gast bij Hotel de Korenbeurs in Made. Na een warme ontvangst op het sfeervolle winterterras leidde gastvrouw Marja van der Made ons rond en gaf ons een inkijkje in het hotel- en restaurantwezen. Een complexe materie waar samenwerking, timing en accuratesse een belangrijke rol spelen. Maar waar vooral ook het enthousiasme van het gehele Korenbeurs-teamvanaf straalt.

Tijdens het diner vertelde Marja het droevige verhaal van haar vriendin Joyce die aan de verschrikkelijke ziekte van Huntington lijdt. Een soort combinatie van ALS en Parkinson en waarvoor helaas (nog) geen geneesmiddel bestaat. Wie de ziekte heeft, weet bij voorbaat al hoe het af gaat lopen. Via een indrukwekkend filmpje vertelde Joyce zelf haar verhaal. Het werd erg stil in de zaal! Hoewel Joyce weet dat het steeds een beetje slechter gaat, blijft zij zich onverminderd inzetten voor de stichting. Vrienden, bekenden, familie zetten acties op touw om geld in te zamelen. Haar aanwezigheid onlangs in het programma van Jeroen Pauw bracht de zaak nog meer aan het rollen. Doel is minimaal 4 miljoen euro binnen te halen. Doneren en informatie over de stichting kan via: www.joycefoundation.nl. Tijdens het overheerlijke diner werd nog lang nagepraat over Joyce en haar stichting.

Met recht kan gesteld worden dat De Korenbeurs in Made staat voor professionaliteit en culinaire klasse, met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bezoek aan “de heilige Driehoek”

17/09/2017

Op donderdag 7 september 2017 is NOVOO te gast in de Heilige Driehoek. Voor velen een ware ontdekking; vaak rijd je er langs maar zie je niet wat dit voor een bijzonder plekje van Oosterhout is!

We worden enthousiast ontvangen in de winkel van St. Catharinadal en bekijken de mooie producten van verschillende kloosters en natuurlijk de overheerlijke wijnen. Zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken.
Onder de bezielende leiding van Cock Gorisse zijn wij tijdens de wandeling langs de 3 kloosters meer te weten gekomen over deze kloosters. En bovenal hoe hebben de verschillende ordes hun blik naar buiten gekeerd en de religieuze wereld geopend. Natuurlijk is er ook aandacht gegeven aan de 1e Biënnale in de Heilige Driehoek. Deze kunstmanifestatie start 16 september. Het belooft een indrukwekkende expositie te worden, die het spirituele en artistieke erfgoed van de Heilige Driehoek verbindt met een zeer rijk palet aan hedendaagse kunst.
Vervolgens zijn we naar de Blauwe Camer gegaan voor het nuttigen van een soepje en een plankje met lekkernijen uit de omgeving.

Een geslaagde avond!

Bezoek Indicia Tilburg

17/05/2017

Op woensdag 17 mei was Novoo te gast bij Indicia. Een inspirerend bedrijf in Tilburg met een andere en vernieuwende blik naar buiten.
We werden verwelkomd door Wendy en Mirjam met een heerlijke tafel vol met lekkere tapas en drankjes, gevolgd door een korte presentatie/intro gekregen van Jacques over Indicia, Wendy over Mindshapers en Mirjam over ABN AMRO. Hoe gaan deze bedrijven om met innovatie en de vernieuwende blik naar buiten?

Na nog wat tapas genuttigd te hebben gingen we gezamenlijk aan de slag in 3 workshops over de werkwijze, sfeer en mogelijkheden van Indicia.

Animatie en storystelling Indicia maakt veel animaties voor uiteenlopende klanten, daarbij vaak gebruik makend van bewegende beelden. Die scoren immers beter!  Alles begint bij jouw unieke merkverhaal, wat is jouw verhaal? Door beleving en emotie toe te voegen aan je verhaal, wordt het een goed verhaal! We worden getriggerd door de oefening Ëœklein merkverhaal: Six word stories.
Rondleiding- Tijdens de rondleiding vertelt Jacques met veel passie over Indicia en wat die wil uitstralen. Succes vieren met elkaar is van belang!  Indicia is opgebouwd uit meerdere kleine bedrijven, maar moet wel voelen als bedrijf voor zowel directie, medewerkers als voor de klanten. Een prachtig kantoorpand waar je de goede vibe voelt!

We krijgen toelichting over de verschillende toepassingen van VR. Met VR kun je de klant daadwerkelijk naar een andere wereld brengen. Hoe komt zo n 360gr film tot stand? Daarnaast mogen we zelf ervaren hoe de VR werkt, middels het bekijken van een VR animatie en een real VR.

Een mooie en inspirerende NOVOO-avond die voorbij vloog! En om in het thema te blijven van 2017 zijn we daadwerkelijk met een blik naar buiten gegaan, een leuke presentje van Indicia en Mindshapers.
Wendy en Mirjam bedankt voor de organisatie en Indicia voor de gastvrijheid!

Zomerbijeenkomst

22/04/2017

De hete zomerdag van 22 juni kreeg een heerlijk verkoelend einde. Niet alleen door de stortbui die neerdaalde (en gelukkig net op tijd ophield) maar vooral vanwege  de schitterende vaartocht door de Biesbosch met motorkajuitboot Le Pecheur.

Voor het jaarlijkse zomerse NOVOO-uitje had Novoo-lid Juliette Bevelander genereus haar motorkajuitjacht ter beschikking gesteld. Na de bubbels en lekkere hapjes nam kapitein Peter Bevelander het roer over en voer ons vanuit de jachthaven Drimmelen door de prachtige natuur van Nationaal Park de Biesbosch.
We genoten van de schitterende omgeving,  een prachtig avondzonnetje en van het heerlijke buffet dat in het riante vooronder van Le Pecheur klaar stond.
Kortom, een gezellige avond met volop gelegenheid om te “netwerken”.
Kers op de taart was natuurlijk een heuse bever die een poosje met de boot mee opzwom.
Goed geregeld Peter!

Bezoek aan “Dom Arte”

13/03/2017

Het Novoo-thema van dit jaar “Novoo met de blik naar buiten” sluit perfect aan bij het bezoek dat we 13 maart brachten aan Galerie “Dom Arte” in Rucphen.

Gerry Broos, al meer dan twintig jaar met hart en ziel de vrouw achter deze galerie, deelde met ons haar visie op ondernemerschap.  “tweehonderd procent voor gaan!”. Geen concessies doen als je gelooft in waar je mee bezig bent. Mensen herkennen en waarderen een bezield concept, al kan dat soms even duren.  Het gesprek was zo interessant, dat we bijna vergaten dat er ook nog fantastische kunst was om naar te kijken. En ook die leverde meer dan voldoende stof tot gesprek. We ontdekten voor onszelf en bij elkaar wat een kunstwerk aansprekend maakt. En we ontdekten dat we soms het verhaal erachter nodig hebben om een kunstwerk te begrijpen. Hebben we dat ook niet in ons eigen werk? Dat we soms het verhaal van de ander nodig hebben om die ander te verstaan?
We kwamen tot de slotsom dat iedereen anders kijkt naar dezelfde werkelijkheid, en dat ieder perspectief toevoegt “ook al een wijze les voor het dagelijkse werk.  Kortom: een zeer inspirerende avond!